AJÁNLÓ
 
19:51
2015. 04. 20.
Pep Guardiola úgy döntött, hogy szarik a Bayern München hagyományaira. Tartja a menetrendet...
A bejegyzés folyatódik
 
19:51
2015. 04. 20.
Bezzeg most a fél ország Csipes Tamara és Dombvári Bence szerencsétlen kokain...
A bejegyzés folyatódik
 
19:51
2015. 04. 20.
Hetek óta ígérjük és nesze: angliai emberünk, Strigo az ottani közvetítéseket véleményezi...
A bejegyzés folyatódik
 
19:51
2015. 04. 20.
1998 óta több hivatalos dala is akad egy-egy focivébének, a braziliainak mindjárt négy. A...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
 

Aranylövés az ultrákra

0 komment

Második fellépésem alkalmával az ultrákról beszélgettünk az Aranylövés Puzsérral című Sport Klub műsorban. Szenvedélyesen érveltünk mindannyian, néha bábeli hangzavart okozva, olykor pedig egymás szavába vágva. A műsor csúcspontjakor, úgy 17 percnél hárman üvöltözünk egyszerre. Már a megszólalásért is meg kellett küzdeni a felfokozott hangulatban. Mindenesetre Puzsér drabális energiái teljesen kimerítik az embert fél óra alatt. Pár gondolat még bennem maradt, de nem fojtom vissza őket. A beágyazott videó után jön a további frankó.

Maradjunk akkor a római ultráknál, ha már én is Roma-szurkoló vagyok. Szóval engem nem zavar, ha az elnököt vagy a vezetőséget szidják. Ahogy a műsorban háromszor is bátorkodtam ezek a srácok az alsó néposztályokból jöttek. Amikor a pártrendszerben nem képviseli őket már senki, a szocdemek is besoroltak a kapitalista mainstreambe, a szakszervezeteket lenyomták szinte egész Európában, akkor hadd hőbörögjenek már valahol. Tehát szociális alapon akad bennem irántuk némi szolidaritás.

Az viszont már böki a csőrömet, ha ezek a srácok más csapatok hasonló szociális helyzetben tengődő szurkolóival ütik egymást répára. A hétvégi Roma-Atalanta meccsen aztán arra figyeltem föl, hogy a Curva Sudból, azaz a Stadio Olimpico déli kanyarjából, az AS Roma ultráinak törzshelyéről nem hallik szurkolás. Sőt, mintha a mi játékosainkat anyáznák.

Ki a Milan: az ultrák vagy ő?

De miféle szurkoló az, aki nem drukkol a kedvenc csapatának, mikor az szarban van? Mikor a meccsen srácok a belüket hajtják ki, de az elmúlt hónapok sikertelensége után olyan görcsösek, mint Szaros Pista az első szex előtt. Persze megint nem nyertünk, úgyhogy lehet tovább anyázni mindenkit, aki az útba esik.

Aztán mit érdemel az a Milan szurkoló, aki kifütyüli Paolo Maldinit a búcsúmeccsén? Mindezt csak azért, mert Maldini hosszú pályafutása talán egyetlen vállalhatatlan szezonjában, két nagy Milan sikerkorszak között beszólt a csapatot inzultáló ultracsoportnak. Nem ám az interista ultrák inzultálták a Milan játékosait, hanem a saját "szurkolóik".

Ha tetszett a poszt, lájkold fb-oldalunkat is!


comments powered by Disqus

Követők

juergenw popp