AJÁNLÓ
 
16:25
2014. 05. 27.
Kedves nézőink, a labdarúgó világbajnokság első körében mindennap ismertetőt kapnak az...
A bejegyzés folyatódik
 
16:25
2014. 05. 27.
A Dolly Rollozás, a hideg háborúzás és a kilencvenesezés után eljutottunk a 2000-es évek...
A bejegyzés folyatódik
 
16:25
2014. 05. 27.
Vébé-zenék sorozatunk nyitódarabjában a magyar válogatott mexikói kudarcát varrtuk simán...
A bejegyzés folyatódik
 
16:25
2014. 05. 27.
Vitatkozhatunk persze vadul azon, ki volt a világ legnagyobb focistája. Érvelhetnek Zidane mellett...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
 

Vébé-zenék: tokszikus Mexikó

0 komment

A vébé-dalokról szóló sorozatunk ott kezdődik, ahol a magyar közreműködés befejeződik a golyóbis legnagyobb tornáján. (Bírózni nem ér). 1986-ban és Mexikóban. A Zárai-Vámosi páros magyarokat buzdító rettenete, a blikkfangos című Ria, ria Hungária sajnos, de inkább hála istennek, nem lelhető a világhálón, így a Dolly Roll mexikói vébére írt dalával zavarjuk a világbékét.

Mivel a Szovjetunió elleni irapuatói 0-6-os foci Mohács résztvevői, Il Dottore (akkor még nem volt Il Dottore) Mezeyvel az élükön azóta is maszatolják a sztorit, hajlunk arra, hogy a Dolly Rollt okoljuk a csúfos vereségért. A videót csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Az milyen, mikor a kis karmbó hét évesen arra ébred fociilag, hogy a Videoton többek között a Manchester Unitedet (hogy még nem Ferguson az edzőjük) és az aktuális Európa-bajnokokkal tűzdelt PSG-t kiverve döntőt játszik az UEFA-kupában, melynek prezstízse a mai EL-éhez képest a sztratoszférát súrolja. Aztán egy hazai 3-0-ás bukta után, 1-0-ra veri a Realt a Bernabeuban ugyanaz a Vidi a döntőben, Májer Lajos góljával. (Májerről illett volna elnevezni a felcsúti akadémiát és Puskás nevét meghagyni a kispestieknek).

Közben azt is végig nézi a kiskölyök, hogy a válogatott diadalmenetben zúz ki a vébére az 1984-85-ös selejtezősorozatban, többek között a Rijkarddal, Gullittal és Van Bastennel felálló Hollandiát elverve Rotterdamban.  Verhetetlen tizenegy, Mexikóba megy. Oszt barátságos meccseken még a spanyolokat és a németeket is lepofozza idegenben és a brazilokat itthon a nemzeti eleven, de az utóbbi meccset már 1986-ban játszva.

Csoda-e, hogy az addigra már nyolc évesre vénült gyerek a világbajnoki címet várja Dömééktől. Aztán úgy csapja pofán az irapuatói 0-6, mint a déli verő a Mexikóban tűző napon trenírozó Mezey-bandát. Ám nem elég neki kulturális sokknak a 0-6, még Zárai és Vámosi meg a Dolly Roll dalai is borzolják a még fejletlen idegrendszerét, a vébé hivatalos dala (feljebb) pedig legalább annyira semmilyen, hogy nem is rögzül a memóriájában. Még szerencse, hogy Maradona, úgy is, mint az isteni Diego még azon a júniuson csempészget némi szépséget a gyermeki lélekbe. A töki mára bőven elmúlt harminc is és lett, aki vagyok. Ám magyar fociválogatottat vébén azóta sem láttam, de Brazíliában megint az argentinoknak szurkolok majd.

Lájkold frappáns facebook oldalunkat!


comments powered by Disqus

Követők

juergenw popp