AJÁNLÓ
 
21:59
2014. 05. 22.
Pep Guardiola úgy döntött, hogy szarik a Bayern München hagyományaira. Tartja a menetrendet...
A bejegyzés folyatódik
 
21:59
2014. 05. 22.
Bezzeg most a fél ország Csipes Tamara és Dombvári Bence szerencsétlen kokain...
A bejegyzés folyatódik
 
21:59
2014. 05. 22.
Második fellépésem alkalmával az ultrákról beszélgettünk az Aranylövés...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
 

Gyurcsá, Gyurcsók, Gyurcsó

0 komment

Blogunk a média és a sport kapcsolatát feszegeti majd. Kíméletlenül kritizáljuk sportkommentátorainkat, de nyilván a szeretet motivál bennünket, miközben túrjuk orrunkból a fikát. Kitérünk majd a sport és a kultúra, így a zene kölcsönhatásaira.  Sorozatban foglalkozunk a közelgő brazíliai foci vébé kapcsán a korábbi és a mostani világbajnokságok fölmerülő slágereivel. Első hősünk pedig a köztévé Jolly Jokere, Gundel Takács Gábor. GTG egyszemélyben a modern Vágó Ityu, Juhász Előd és Vitray Tamás.

 Gundi, a joker

Csak egy szakálas osztrák nővel színházi babonával biztathatjuk Gundit, a magyar-dán barátságos mérkőzésen virított performansza után, már a vébére kacsintva. Rossz főpróba, jó előadás.

Éppen ma mutatatta be Riskó Géza, az MTVA sport főszerkesztője a Brazíliába utazó kommentátorait. Nagy örömünkre maradt ki a csapatból a neves vak komondor tenyésztő, az ifjabb Knézy. Jenő Junior kenyerünk egy jelentős részét veszi el távolmaradásával, de legalább nem zavar minket a meccsek élvezetében. A csapat tagjai ezután a döntőt is közvetítő Gundel Takács Gábor mellett, a vízilabda szakos Mezei Dániel, az NBI-es meccseket dícsérni kényszerülő Menczer Tamás és az általunk eddig ismeretlen P. Fülöp Gábor lesznek. Szerencsére úgy nem járunk, mint amikor a téli olimpiai legizgalmasabb versenyeinek közepébe csapott a Gasztroangyal.  Aztán épp az olimpia idejére tervezett az előre látó csatorna családbarát napokat is, hogy egész hétvégén alig lássunk versenyeket. Aggodalmunk ellenére, szerencsére a vébé összes meccsét élőben közvetíti a Magyar Televízió.

A sajtótájékoztató bájos epizódjaként Riskó főszerkesztő Bástya elvtárs módjára egyes számban és harmadik személyben beszélt önmagáról. Elmondta, hogy a főszerk. mennyire bízik stábjában. Bízik tehát a vébéműsorok házigazdáiban Petrovics-Mérei Andreában, Mohai Bencében és persze az állandó szakértői gárdában. A szakértők neveit azonban nem tudtuk meg Riskótól, pedig a hasunkat szúrta ki a kíváncsiság. Bognár Gyuri nyilaitól ments meg uram minket.

Hanem Gundi feltűnően indiszponált volt vébé főpróbáján, a magyar-dánon. Pedig ha már tavaly is létezett volna a Ha bemegy, gól blog, akkor mindenképppen a rutinos tévés szószátyárt jutalmaztuk volna az év kommentárja díjjal. A bemondás az 1-8-ra sikerült holland-magyar meccsen szaladt ki emberünk száján Devecseri tragikomikus öngólja után, vagy félperc színpadias kuss után. "Szegény Devecseri, szegény mi!"

Szerda este viszont mintha megzavarta volna Gundit a magyar pályákon szokatlanul magas debreceni zajszint. Miután illő módon leurazva mutatta be Orbán Viktor miniszterelnököt és lemesterezve Kósa Lajos debreceni polgárt, jött a később esetleg politikai hullámokat verő nyelvbotladozás.

Gyurcsá, Gyurcsók, Gyurcsó - dadogott GTG, majd a szitut mentve fűzte hozzá gyorsan: "Úgy látszik, hogy túl sok politikai hirdetést hallgattam a héten, óhatatlanul is.".

Azt azért gyorsan kizárnánk, hogy bakizott volna a mester. Inkább gondoljuk, hogy a köztévé elfogultságáról szóló kritikákra hányt fittyet. Éppen azzal, hogy a bejelentett kormánypárti notabilitások után megemlítette az ellenzék egyik emblematikus alakját is. Ám leginkább arra hajlunk, hogy a magyar sportkommentátorkodás nagy alakja, Vitár Robi bácsi előtt tisztelgett.

Yoda vagyok magáért

Vitár Róbert kétségtelenül a magyar sporttévézés Yodája. A híres röplabdás házaspár szexuális életébe is betekintést engedett a kedves nézőknek a hetvenes években egy női válogatott röplabda meccsen. "Buzekné, hátulról, mint a férje." - kiabálta az éterbe egy pontot hozó mozdulat után.

Oszt mikor az 1990-es évek végén a Eurosporton garázdálkodott az öreg, egy másodpercekig tartó nyökögés végén az argentin kilencest jelölte meg gólszerzőként. Batistuta - konkretizált a szakértő Hegyi Iván.

A magyar-dán mésodik félidejében hasonlót bénázott Gundi, mikor az igencsak fölpörgő dán csapat és a Duna tévé Híradója egyszerre zavarta meg. Az eseményeket sorolta éppen, a Híradó nézőinek az élő bejelentkezéskor, hogy jutott 2-1-es magyar vezetésig a meccs, 1-1-nél tartott éppen, mikor pechére újra egyenlítettek a dánok. Erre mondja a GPS, hogy újratervezés.  Azért Varga Roland pofás fejes góljánál sem tudjuk mit nézett, mikor a lassításra várt a megállapítással öngól volt-e, vagy tényleg hihet a mögötte ülő rádiós kollégának.

Sebaj, Gundi, Brazíliában szebb lesz, sajnos Gyurcsó, Vitár Robi és a dánok nélkül.

Lájkold frappáns facebook oldalunkat!


comments powered by Disqus

Követők

juergenw popp