AJÁNLÓ
 
01:00
2015. 05. 07.
Pep Guardiola úgy döntött, hogy szarik a Bayern München hagyományaira. Tartja a menetrendet...
A bejegyzés folyatódik
 
01:00
2015. 05. 07.
Második fellépésem alkalmával az ultrákról beszélgettünk az Aranylövés...
A bejegyzés folyatódik
 
01:00
2015. 05. 07.
Hetek óta ígérjük és nesze: angliai emberünk, Strigo az ottani közvetítéseket véleményezi...
A bejegyzés folyatódik
 
01:00
2015. 05. 07.
1998 óta több hivatalos dala is akad egy-egy focivébének, a braziliainak mindjárt négy. A...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
 

A mi Maradonáink - kiállás két bajnok mellett

0 komment

Bezzeg most a fél ország Csipes Tamara és Dombvári Bence szerencsétlen kokain ügyén csámcsog. Tavaly nyáron pedig mindössze azok a nem túl sokak ünnepelték őket, akik nemcsak az olimpián nézik meg a kajakosokat.  Pedig akkor az előbbi világbajnokságot nyert a korábbiakhoz, utóbbi pedig világbajnoki ezüstérmet szerzett, megannyi ifi és junior világbajnoki címe mellé. Most pedig miattuk szégyenkezik a kajak-kenu szövetség és az olimpiai bizottság is tüstént megvonta tőlük a támogatást. Kétségtelenül hibázott a két bajnok, de nem hiszem, hogy életük végéig szégyenpadon kéne ülniük.Mindenesetre, ha az számít valamit a ha bemegy, gól blog kiáll Tamara és Bence mellett.

                                                       Csipes Tamara, a bajnok

 

A címben persze túlzás a maradonázás. Biztos vagyok benne, hogy nem kokainfüggők a most pórul járt sportolók. De ahogy Diegót ma is istenként tisztelik Argentínában, úgy Csipes és Dombvári eredményeire nekünk is büszkének kéne maradunk, ha már eddig azok voltunk miattuk. Maradonát ugyan nem kokain, hanem ephedrin használat miatt tiltották el az amerikai vébéről, ám akadnak neves sportolók, akiket kokózás után bannoltak hosszabb-rövidebb időre. Adrian Mutut, a román focistát ugyan kirúgták a Chelseaből, de nyolc hónapra rá már játszott a Fiorentinában.

Javier Sotomayor 1993 óta megdönthetetlen magasugró világcsúcsát sem lesz könnyebb följebb srófolni attól, hogy kokainozott és le is bukott utána. És az utóbbi tény nem változtat azon, hogy a kubai tag mindenidők legnagyobbja a szakágban.

Csipes és Dombvári szervezetébe talán egy szilveszteri vagy születésnapi buli keretében kerülhetett a popsztárok vacsorája. Ne legyünk álszentek, kerül ilyesmi az asztalra fiatal, de talán idősebb társaságokban is egy-egy alkalom adtán. Az alkalmi kokainfogyasztók többségének mégsem kell tartani a lebukástól.  A doppingteszt viszont kimutatja a kokaint és nyilván eltiltás is jár fogyasztásáért, de nemigen befolyásolja a versenyen nyújtott teljesítményt.

                                                Dombvári Bence, a másik bajnok

Az olimpiára készülő sportolókat egy tiszta felkészülésről szóló nyilatkozat értelmében akár még az ágyból is kirángathatják mintát adni és még a nyaralásuk helyszínét is meg kell osztaniuk az ellenőrökkel. A nyilatkozat szövege persze aggályos emberi jogilag. Ez viszont nem érdekli az életét az olimpiára föltevő fiatalt. Tudhatták volna Csipesék, mikor szippantották a kokaint, ebből baj lehet ha Tiszaker Ágnes (a Magyar Doppingellenes Csoport vezetője) bekopogtat hozzájuk az éj leple alatt. Dehát ugye fiatalság: bolondság.

Schmitt Pali bá meg a mai napig kedélyesen sztorizgat arról, mikor az edzőtáborból kiszöktek a kocsmába. Holott a két történet között csak annyi a különbség, hogy az alkoholt csak rendőr szondája mutatja ki aznap és nem a doppingteszt hetek múlva és hogy Pali báék legális drogot fogyasztottak, míg Dombváriék illegálisat, bár még az is, hogy a fiatalok feltehetően nem az edzőtábor ideje alatt kokóztak.

Ha már skiccpalinál tartunk meg is állhatunk egy pár szóra. Szóval a magyar sport közössége kiállt Schmitt mellett mikor kiderült, hogy hamisította a diploma dolgozatát, a magyar sport legnagyobbjai közfelkiáltással választották maguk közé, de ugyanők közösen kövezik Csipes Tamarát és Dombvári Bencét, mert kokainoztak. Legalábbis még senki nem állt ki mellettük nyilvánosan. Tartózkodnánk a moralizálástól, mindenki döntse el maga melyik a súlyosabb, diplomát hamisítani, vagy felrántani néhány csík kokót.

Aztán a Magyar Kajak Kenu Szövetség most bezzeg szégyenkezik. Pedig röstelkedett volna akkor, mikor a legutóbbi szegedi vébén a hitleri szöveggel (Deutschland, Deutschland über alles) játszották a himnuszt a német győztes tiszteletére. A tisztelt kajakoshölgy viszont jelezte, hogy ezt azért ne már. A szervezők persze mutogattak a németekre, hogy ők is jóváhagyták. A német vezetők persze bele sem hallgattak, mert el sem tudták képzelni, hogy előkerülhet ez a rosszemlékű verzió. És tévedésből nem is. Csak a szabotőr nem került elő máig sem. Hát ez a szégyen, nem a fiatalok bolondsága.

Mindenesetre je suis Dombvári Bence, de csak a nemem miatt, természetesen Csipes Tamara mellett is kállok, lehet hozzám csatlakozni. Remélem, hogy eltiltásuk után bizonyíthatják még, hogy tiszteletreméltó tagjai a magyar sport közösségnek. És akkor hajrá Tami, hajrá Bence!

Ha tetszik a blog, lájkold fb-oldalunkat!


comments powered by Disqus

Követők

juergenw popp