AJÁNLÓ
 
16:31
2015. 07. 21.
Pep Guardiola úgy döntött, hogy szarik a Bayern München hagyományaira. Tartja a menetrendet...
A bejegyzés folyatódik
 
16:31
2015. 07. 21.
Bezzeg most a fél ország Csipes Tamara és Dombvári Bence szerencsétlen kokain...
A bejegyzés folyatódik
 
16:31
2015. 07. 21.
Második fellépésem alkalmával az ultrákról beszélgettünk az Aranylövés...
A bejegyzés folyatódik
 
16:31
2015. 07. 21.
Hetek óta ígérjük és nesze: angliai emberünk, Strigo az ottani közvetítéseket véleményezi...
A bejegyzés folyatódik
 
16:31
2015. 07. 21.
1998 óta több hivatalos dala is akad egy-egy focivébének, a braziliainak mindjárt négy. A...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
 

Trollok a sötétben - Dárdai Paliról és a válogatottról

0 komment

Dárdai Pál kapitányi búcsúja után ismét tort ül a sötétség a magyar net némely zugaiban, de ami ennél is csúnyább még az MLSZ hivatalos sajtótájékoztatóján is. A magam részéről értem, amit néhány szakújságíró, a Trollfoci arca és a hogy_is_hívják ultracsoport vezetője nem. Dárdainak és családjának a legjobb Berlinben. Ráadásul bízom benne, hogy Bernd Storckkal is sikerül kijutnia a foci válogatottunknak az EB-re.

Viszlát, kapitány

                                                Viszlát, kapitány

Imádom az MLSZ sajtótájékoztatóit. Ha szívesen derülnék jókedvre, megnézek egyet a youtube-ról. Dárdai Pali profizmusa ugyan szertefoszlatta a konferenciák korábbi stand up kabaré  jellegét. Egervári a nevetséges magyar fociedzői zsargont hozta magbiztosan, Pintér a magyar nyelvvel vívott térdcsapkodós röhögést és fájdalomtól csorgó könnyeket egyaránt előcsaló hősies harcával hívta fel magára a figyelmet, míg korábban a strandpapucsos Szalai Ádám éles és jogos kritikájával dörrentett a lecsóba. Pali sajtótájékoztatói aztán a magyar ugar fölé emelkedett gondolatokkal öntöttek tisztább vizet a sajtómunkások poharába. Bernd Storck új szövetségi kapitányt bemutató keddi (július 21-i) eseménybe most pedig éppen egy sztendápos, Rekop Gyuri trollfocizott bele kissé bugyuta eszmefutattásaival. 

Eleve, honnan veszi ez a Rekop magának a bátorságot, hogy a magyar szurkolók összesége nevében beszéljen. Tudom, hogy ő a méltatlanul népszerű Trollfoci arca, de például én, mint magyar szurkoló, nagyon nem értek egyet az érzelmeitől értelmet vesztő ultra mentalitásával. Szörnyű olvasni a Storck-ot szinte látatlanban gyalázó kommenteket és néhány agyhalott megnyilvánulást, melyek a nemzeti Paját árulózzák a különböző fórumokon.

A sajtótájékoztató videóját úgyis beágyaztam a posztba, úgyhogy annak részleteibe nem mennék bele. Mindenesetre talán méltóbb a megtekintésre, mint mondjuk a Vidi TNS elleni BL-selejtezője volt. Inkább néhány körmondatba foglalom, ahogy kerek szemekkel nézek egy sajtótájékoztató után, ahol a szaksajtó néhány munkatársából, a Trollfoci jeles képviselőjéből, meg a mit tudom én milyen ultracsoport emberéből előtör a mélysötétség.

Először is visszanézhették volna Dárdai Pali nyilatkozatait, mielőtt azzal szuttyongatnák az MLSZ vezetőit, hogy miért nem vásárolták ki őt a szerződéséből most, de inkább korábban, mikor még nem volt vezetőedző.

Vagy nem emlékeznek Pali korábbi szavaira, vagy szarnak rá, mit mondott az eddig bálványozott emberünk. Pedig a legelső sajtótájékoztatóján azzal köszönt be, hogy egy magyar gyerek, mint ő, a nemzeti válogatott hívására nem mondhat nemet, de korainak tartja a felkérést és számára kedves klubja, a Hertha első. Azóta kinevezték a klub vezetőedzőjének. Ott kapta meg az első csapatot, ahol játékosként lett klublegenda. Arról már nem is beszélve, mekkora dolog, hogy egy magyar srác vezethet egy Bundesliga csapatot.

Jönnek a trollok

De a karrieren túl nézzük az emberi tényezőt. Hülye lenne Pali otthagyni Berlint húsz év után. Nemcsak gyökeret vert ott ennyi idő alatt, de ha visszajönne a három kiskorú gyereke számára  sokkal jobb lehetőségeket nyújtó Németországból, akkor nem néhány agyatlan ultra és troll érezné magát most elárulva, hanem a családja. Nem nehéz eldönteni, hogy számára kik a fontosabbak.

Aztán Storckot is jó nagy baromsággal zaklatta Rekop csupán a Trollfoci és véletlenül sem az összes szurkoló nevében. Szóval, valami olyasmivel ment neki, hogy pokolra fog jutni, ha nem sikerül a küldetés és a legeslegfontosabb, hogy a románokat megverjük itthon. Hát baszok én rá, hogy megverjük-e románokat vagy csak döntetlent játszunk velük. Már annak örülnék, ha következő két meccsen a románok elleni hazain és az északírek elleni idegenbelin hoznánk négy pontot.

Az erőviszonyokat tekintve fontosabb is a belfasti meccs a csoport második helyének megszerzése és az EB-re jutás szempontjából. Nem a román mérkőzés tehát a főcél, hanem, hogy harminc év után kijussunk végre egy nagy tornára. Azt meg csak remélem, hogy a trolljaink és ultráink nem arra használnak föl egy válogatott mérkőzést, hogy román csecsemők ledarálásáról kántálnak közben, mert esetleg zártkapuk mögött játszhatjuk a Feröer elleni, a kijutás szempontjából szintén nagyon fontos meccset.

Ha tetszett a poszt, lájkold fb-oldalunkat!


comments powered by Disqus

Követők

juergenw popp