Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
 

Napi himnuszologia Bay Évikével

0 komment

Kedves nézőink, a labdarúgó világbajnokság első körében mindennap ismertetőt kapnak az éppen pályára lépő csapatok himnuszairól. A világbajnokság nyitómérkőzését 2002-ig a világbajnoki címvédő játszotta valamelyik csoportellenfelével, 2006 óta pedig mindig az aktuális házigazda az első fellépő. Ezúttal Brazília és déli szomszédunk, Horvátország játssza a nyitómeccset Sao Pauloban. Nézzünk néhány tríviát a két ország himnuszáról.

Vébé-zenék: Vangelisre Waka-waka

0 komment

A Dolly Rollozás, a hideg háborúzás és a kilencvenesezés után eljutottunk a 2000-es évek hivatalos vébé dalaihoz, hogy egy lapon említhessük Vangelist és Shakirát.

Csicsónénak három lánya, mind a három fűszoknyába'

Vébé-zenék: Inkább a Waka-waka mint a kilencvenes évek

0 komment

Vébé-zenék sorozatunk nyitódarabjában a magyar válogatott mexikói kudarcát varrtuk simán a Dolly Roll nyakába, a következőben az 1962-es chilei vébétől, az 1982-es spanyolországi mundialig fölmerülő hivatalos dalokat citáltuk. Most pedig Shakira kilencvenes évekbeli elődjeivel hozakodnánk elő.

Ricky kaka

Vébé-zenék: tokszikus Mexikó

0 komment

A vébé-dalokról szóló sorozatunk ott kezdődik, ahol a magyar közreműködés befejeződik a golyóbis legnagyobb tornáján. (Bírózni nem ér). 1986-ban és Mexikóban. A Zárai-Vámosi páros magyarokat buzdító rettenete, a blikkfangos című Ria, ria Hungária sajnos, de inkább hála istennek, nem lelhető a világhálón, így a Dolly Roll mexikói vébére írt dalával zavarjuk a világbékét.

Mivel a Szovjetunió elleni irapuatói 0-6-os foci Mohács résztvevői, Il Dottore (akkor még nem volt Il Dottore) Mezeyvel az élükön azóta is maszatolják a sztorit, hajlunk arra, hogy a Dolly Rollt okoljuk a csúfos vereségért. A videót csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Követők

juergenw popp