AJÁNLÓ
 
09:22
2014. 05. 24.
Pep Guardiola úgy döntött, hogy szarik a Bayern München hagyományaira. Tartja a menetrendet...
A bejegyzés folyatódik
 
09:22
2014. 05. 24.
Bezzeg most a fél ország Csipes Tamara és Dombvári Bence szerencsétlen kokain...
A bejegyzés folyatódik
 
09:22
2014. 05. 24.
Második fellépésem alkalmával az ultrákról beszélgettünk az Aranylövés...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
 

A Bl-döntő indulói

0 komment

A Ha bemegy, gól blog persze nemcsak szegény kommentátorokat nyekteti feszt. Ezúttal zenével foglalkozunk. Nézzük, mit lehet tudni az esti Bl-döntő kapcsán fölmerülő indulókról, a minden Bajnokok Ligája meccs előtt fölhangzó szignálról, valamint a Real Madrid és az Atletico indulóiról.

A Bl-himnusz

Jelentkezzen, aki vágta, hogy a Bl-induló a brit koronázási himnusz átirata! Az eredeti művet nem kisebb arc komponálta, mint Georg Friedrich Händel 1727-ben, II. György megkoronázásának tiszteletére.

A művet bő két és fél, majd három évszázaddal később Tony Britten dolgozta át 1993-ban. A Bl-meccsek előtt fölcsendülő verzió Royal Philharmonic Orchestra és az Academy of St. Martin in the Fields kórusának felvétele.

A Real Madrid indulója

Hasonlóan patetikusan fenséges darab a Real Madrid himnusza. A zenemű kétségtelenül a decimara (tizedik BEK illetve Bl-gőzelmére) készülő klub nagyságát szimbolizálja. A Real Madrid hazai meccsei előtt manapság játszott zenét a klub centenáriumára szerezte Jose Maria Cano 2002-ben. A művet korunk egyik legnagyobb opera énekese, Placido Domingo interpretálta először a klub milliós táborának könnyeit előcsalva.

Az Atletico de Madrid indulója

Az Atletico himnusza már nem a könnyekkel játszik, sokkal inkább a tüzet szítja a klub játékosaiban és szurkolóiban. Pattogó ritmusával inkább a dél-amerikai nemzetek katonás indulóit idézi. A klub aktuális dala 1974-ben íródott, éppen abban az évben, mikor az Atleti utoljára jutott az első számú európai kupa döntőjébe. A dalművet José Aguilar Granados és Ángel Curras García szerezték.

Lájkoljátok frappáns facebook-oldalunkat.


comments powered by Disqus

Követők

juergenw popp