AJÁNLÓ
 
02:19
2015. 01. 22.
Pep Guardiola úgy döntött, hogy szarik a Bayern München hagyományaira. Tartja a menetrendet...
A bejegyzés folyatódik
 
02:19
2015. 01. 22.
Bezzeg most a fél ország Csipes Tamara és Dombvári Bence szerencsétlen kokain...
A bejegyzés folyatódik
 
02:19
2015. 01. 22.
Második fellépésem alkalmával az ultrákról beszélgettünk az Aranylövés...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
 

Australian Open: Mats Wilander félórája

0 komment

A téli vizsgaidőszakot nyögő sportrajongók kedvenc éjszakai kiegeszítője az Australian Open, vagy vitraytamásul az ausztrál nyílt nemzetközi teniszbajnokság. Az éjszakába nyúló tanulás közben nemcsak Nadal, Federer, Djokovic, Murray, vagy Serena Williams és Maria Sarapova meccseit érdemes megnézni két tétel bevágása között vagy helyett az Eurosporton, de a meccseket elemző napi műsort a Game, Set & Mats-et is, ahol az 1980-as évek hétszeres Grand Slam bajnoka, Mats Wilander elemez.

Wilander és Schett

Jól szerkesztett műsor a címében a játékvezető meccsvégi kinyilatkoztatásával és Wilander keresztnevével játszó Game, Set & Mats. A műsorvezető, az egykori osztrák spíler, a csinos szöszke Barbara Schett és a svéd szakértő egy szabadtéri stúdióban elemzi a versenynapot a helyszínről.

Az adás elején a nap meccsét elemzi Wilander Schett szintén a lényeget nyalogató kérdéseire váloszolva. (Barbara egyébként a mi top 100-as teniszezőnőnk Mandula Petra páros partnere is volt aktív játékosként).

Ezúttal az Open második fordulójának nyitónapján öt szettet végig szenvedő Rafael Nadal meccse volt a terítéken a hosszabb elemzésben. A most éppen harmadik kiemelt Rafa az amerikai Smyczek ellen kényszerült ötjátszmás meccsre, pedig az első szettet simán nyerte, de a döntő játszmában egy játékra volt a búcsútól. Az összefoglaló után a sajtótájékoztatóját idézték képben és hangban. Nadal ott mondta el, hogy megfázással bajlódik és a második harmadik szettben elég rohadtul érezte magát, aztán kicsit jobban lett de a meccslabdánál kis híján behányt. Wilander aztán arról áradozott, hogy milyen kiváló a spanyol srác testbeszéde, nemigen mutatja meg az ellenfélnek azt sem, ha éppen húzzák a sámlit a lába alól.

Nadal mégsem rókázott

Smyczek játékáról annyit jegyzett meg, hogy nyerhette volna meccset, ha igazán kegyetlen és gondolatait teljes mértékben a győzelmi vágy gerjeszti. Azt ezredszer leszögezte mekkora bajnok Nadal, aki a versenyzők közül ritka madárként halálközeli állapotban is tud meccset nyerni. Éppen azért, mert Smyczekkel ellentétben mindent lebíró benne az akarat a nyerésre.

(Épp most egy Radwanska meccs alatt közölte az Eurosport Andy Murray tweet-jét. Azt mondja a skót, hogy őt bezzeg dráma királynőnek nevezte a sajtó, mikor fizikai rosszulétét leküzdve nyert sokszor a tavalyi szezonban, Nadalt pedig hősként ünneplik ugyanilyen szituban. Van igaza.).

Ezen a ponton buggyan ki orromból a fika. A műsorban a magyar szinkron mögül szerencsére kihallik az eredeti angol hang is. Ezzel leleplezve Wilander modorosságát, kiejtésében görcsösen törekszik emberünk a a Kazinczy-díj angol megfelelőjére, a gesztikulációja meg annyira túlhajtott, mint a kamerához nem szokott színészeknek, amikor éppen a tévében 'vallanak magukról'. Schett viszont mosolygós, bájos, huncut.

A nap meccse után a női összefoglalók következtek, a szép Maria Sarapova és a szintén orosz Panova meccsével. A számokban (Number about...) című rovatból megtudahattuk: nem is akkora meglepetés, hogy a tavalyi döntős döntő játszmára kényszerült a világranglista 150. helyén álló játékos ellen. A 2003 óta csak a 2009-es Opent kihagyó Sarapova ugyanis melbourne-i meccseinek 28 százaléka három szettes volt. Sárika küzdeni tudását szépen bizonyítja, hogy pályafutása három szetteseinek 76 százalékát megnyerte.

Sárika sosem adja föl

A férfi összefoglalóból megtudtuk, hogy Nadal ágán zúzza Murray és Federer is. Előbbi három, utóbbi négy szettben, de simán lépte át a második fordulót. Andy Schettnek és Wilandernek nyilatkozva arról a szokatlan körülményről beszélt, hogy edzője egy nő, pontosan Amelie Mauresmo. Azt mondja, Amelie sokat kérdezi őt a pályán fortyogó érzéseiről és ezekkel kapcsolatban nagyon jó tanácsokat ad neki.

A Game, Set & Mats akkor is nagyon jól képbe helyez, ha csak félórád van az Australian Openre naponta. A tenisz rajongóknak mindenképpen kötelező olvasmány. A műsort játéknap zárásakor, elvileg délutáni negyed háromkor, a következő kezdetekor, hajnali fél egykor, de este tízkor is adja az Eurosport.

Lájkold facebook-oldalunkat!


comments powered by Disqus

Követők

juergenw popp