AJÁNLÓ
 
10:00
2014. 06. 05.
Kedves nézőink, a labdarúgó világbajnokság első körében mindennap ismertetőt kapnak az...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2014. 06. 05.
A Dolly Rollozás, a hideg háborúzás és a kilencvenesezés után eljutottunk a 2000-es évek...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2014. 06. 05.
Miután előkaptuk a Dolly Rollt 1986-ból, most a második mexikói vébéig, 1986-ig fölmerülő...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2014. 06. 05.
Pep Guardiola úgy döntött, hogy szarik a Bayern München hagyományaira. Tartja a menetrendet...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
 

Barátságos három pont

0 komment

Most Lovrencsics Gergő esett bele a gyakori hibába és beszélt barátságos meccs után három pontról. Pintér kapitányra továbbra is ráfér a kommunikációs tréning, P. Fülöp Gábor kommentátor ígéretesen szövegelt a vébé előtt, aranylábú vitézeink pedig egy kamutizivel győzték le az albánokat.

P. Fülöp Gábor és Berki Krisztián

A magyar-albán Duna TV-s közvetítését nézve nyilvánvaló, hogy a magyar futball szereplői szakértőtől kapitányig folytatják a Szalai Ádám által emlegetett hülyítést (nem is válogatott azóta az Ádám). Petrovics-Mérei Andrea beköszönése után a köztévé szakértői csapatának középhátvédje, Bánfi Jani ragadta magához a szót.

Ha a tagot szakérteni hívják egy focimeccshez, ne kérkedjen már a tájékozatlanságával. Bánfinak volt pofája csibészes mosollyal Petrovics-Méreinek szegni a kérdést: "Ugye nem haragszol, ha nem ismerem az albánok focistáit?", aztán mindjárt a felkészületlenségéből fakadó költőit is:  "Ki ellen nem, ha az albánok ellen nem?".

Ha Jánosunk használta volna a google-t, akkor tudta volna, amit testvérblogunk, az Il Nostro Calcio facebook-oldalán közölt Esti Kornél. Elég lett volna megnézni Bánfinak a kezdőket, hogy a játékosok milyen erejű csapatokból érkeztek a maguk válogatottjába. Akkor ő is látta volna, hogy az albánok papíron erősebbek, nem is kevéssel. Alább némi utólagos segédlet a szakértőnek.

A mi kezdőnk: Rózsa - Haladás; Heffler - Paks, Lipták - Győr, Lang - Győr, Korhut - Debrecen; Varga - Middlesbrough, Pátkai - Győr; Stieber - Hamburg, Rudolf - Győr Dzsudzsák - Dinamo Moszkva; Futács - Diósgyőr.

Az albánoké: Berisha - Lazio; Hysaj - Empoli, Mavraj - Köln, Curri - Szevasztopol, Lenjani - St. Gallen; Lilaj - Skenderbeu, Cana - Lazio, Agolli - Karabag; Rama - Real Valladolid Cikalleshi - Kukes, Gashi - Grasshoppers.

Mikor nem óbégat

Pintér Attis kapitányunkat jól ismerjük. Az albánok szakvezetője, Giovanni De Biasi hozzá képest dolgozott az Udinesénél, a Torinónál és a Levanténél. Ennek tudatában, ha nem is bravúr, de mégis jó eredmény a balkániak minimális legyőzése.

Hogy nem volt egy nagy meccs, azt kivehettük P. Fülöp Gábor közvetítéséből is. P. Fülöp a kegyvesztett Jenő Junior miatt megy a vébére. (JJ-nek bírósági papírja van testisértésről, úgy látszik, ő is kedveli a vak komondorokat). Az új skac közvetítése mindenesetre felüdülés volt a kis Knézyéhez képest. Jenő egyszer érdemtelenül nyalta fényesre az egész fociközeg seggét, Orbán Viktorétól kezdve Egervári Sándoréig. Máskor, a rotterdami 1-8 utáni közhangulat hullámán lovagolva, a miniszterelnök kivételével porba gyalázta ugyanazokat.

P. Fülöp közvetítésében viszont külön tetszett, hogy a válogatott meccseken kötelező operatőri Orbán Viktor villantáskor nem tette hozzá az illető nevéhez: miniszterelnök úr. Azt hiszem a kedves nézők nagyon jól tudják, ki a kormányfő és a nemét is fölismerik, ha több agysejtjük akad másfélnél.

Mintha némi irónia is csöpögött volna az ifjú kommentátorból tegnap este. "Korhut megpróbálta befejezni a támadást, ebből biztos nem fognak kontrázni az albánok." - élcelődött mikor a nevezett húszról rúgta volna kapura, ám a labda inkább taccsra szállt és képletesen szólva, darabokra is törött.

A bírót is jogosan nyektette a riporter, mikor halkan megkérdezte egy albán kirúgást megelező lassítás után: "Ha (a kirúgás alapján) nem a labdához ért az albán, akkor mihez? Mert valamihez hozzáért.". Közben a kommunikációsan tréningező kapitány teljesítményét egyik kommentelőnk észrevételezete: "Előbb behallatszott Pinyő taktikai utasítása néhány artikulátlan óbégatás formájában.".

Bánfival ellentétben a riporter ismerte névszerint az albánokat, például a mostanában a Lazioban focizó Lorik Cana egész biográfiáját fölmondta a meccsen, az elég gyakran előforduló üres percek egyikében.

A szünetben viszont ismét következett Jani jópofizós küzdelme a magyar nyelvvel. Mondatai közül azt lehetett kivenni, hogy elégedetlen a magyar csapattal, de továbbra is lebecsüli az albánt. Végül a mieinkről a következő csúszott ki a száján: "Bimbó marad. Tehát nem nagyon jön ki a csapatból, ami benne van." - köszönjük, Jankó!

A második félidő sem volt izgalmasabb az elsőnél, de P. Fülöp továbbra sem bakizott föltűnőt, sőt a 75. perc környékén korrekt összefoglalót adott a meccsről és azt is elismerte később, hogy egy kamutizivel nyertünk. Jogosan árnyalta a képet azzal is, hogy az első félidőben meg reklamálhattunk kettőt. Abban is egyetéretettem a kommentátorral, hogy a közönség részéről erős túlzás volt kifütyülni a győztes csapatot.

A korrektség kedvéért megjegyezendő, hogy nem lehet kellemes egy edzőnek a lefújás után két perccel nyilatkozni, de Pintér sem volt már annyira összeszedett, mint az elején. A helyében azért a győztes tizi után óvatosabban bíróztam volna, még ha az első félidőben el is maradt kettő egyértelműnek tűnő.  Ha egy tréner előljáróban  megjegyezi, hogy nem akar bírózni, akkor még a verebesi "Plasek, bazmeg, te többet nem vezetsz nekünk" is benne van a pakliban. Annál azért visszafogottabb volt a Pinyő. Szerencsére, végezetül egy igazi pintéri summázatot is kaptunk: "Összegezve: egy alakuló csapat, amit ma megtett. Örülni kell a győzelemenek.".

Azért három képhiba is régen csúszott bele egy hazai meccsközvetítésbe. Mi lesz így a vébéről, szakikáim?

Lájkoljátok frappáns fb-oldalunkat!


comments powered by Disqus

Követők

juergenw popp