AJÁNLÓ
 
16:56
2014. 06. 22.
Pep Guardiola úgy döntött, hogy szarik a Bayern München hagyományaira. Tartja a menetrendet...
A bejegyzés folyatódik
 
16:56
2014. 06. 22.
Bezzeg most a fél ország Csipes Tamara és Dombvári Bence szerencsétlen kokain...
A bejegyzés folyatódik
 
16:56
2014. 06. 22.
Második fellépésem alkalmával az ultrákról beszélgettünk az Aranylövés...
A bejegyzés folyatódik
 
16:56
2014. 06. 22.
Hetek óta ígérjük és nesze: angliai emberünk, Strigo az ottani közvetítéseket véleményezi...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
 

Mezei Dani csak ámul és bámul

0 komment

Rendesen beszipantotta a brazil fíling Mezei Dánielt, a köztévé koszorús kommentátorát. Azt mondja egyik közvetítésében, hogy csak ámul és bámul a meccseken. Ez rendben is volna, jók a  vébé meccsei, de valakinek kommentálnia is kéne azokat. Mezeinek csak kevésbé sikerül.

Ez neked mellé?

Persze könnyű  a kommentátort szidni, hogy közben az édesanyja is csuklana. Kétszer negyvenöt percet - hozzájuk véve a szüneteket - végigpofázni annál nehezebb, nem könnyíti a melót az sem, hogy a fél ország figyeli a dumát. Magam például öt perc után belebazegolnék, és a szimpátiámat sem igen tudnám rejtegetni a kedves nézők orra elől.

Mezei Dani viszont régi bútordarab a hazai közmédiában, vagy húsz éve tűnt föl a Duna TV sportadásaiban, de rádiózott és 2000-ben már az MTV-n közvetített a sidney-i olimpiáról. Mezei volt Czollner Gyula elődje, Palik Laci untermanja/áldozata a Forma 1-es közvetítésekben, a 2000-esek elején. Egyszer még azt is közölte a Palik, mikor Dani izgalmában hanyatt bucskázott a székkel. Apropó, hová tűnt Palik László?

Olyan sopánkodva és annyiszor sem ejtette ki  senki két hét alatt, hogy magyar női vizilabda válogatott, mint Mezei Dániel az athéni olimpia közben. A sopánkodva lamentálás amúgyis Dániel egyik erőssége, ráadásul a csajok három gólos előnyöket simán elszórakoztak azon a tornán. Aztán Hajdú B. után meg kellett szoknunk a férfi vízilabda meccsek hangjaként is, de Peking és Barcelona idején együtt örültünk vele. Még akkor is, ha a szpíker patetikája ki is akasztotta néha vasár- és ünnepnapi  mérőmókusunkat. Focimeccset viszont, mielőtt visszaszerezte a köztévé a hazai bohócligát, utoljára Duna TV-n közvetített az 1990-esek közepén - amennyiben nem kopott szikké a memóriám.

A régi bútordarabokkal általában óvatosan bánik a gondos gazda. Őrzi, vigyázza és nem tossza ki a napra-esőre megégni-elázni. Mezei Danit sem kellett volna kiutaztatni Brazíliába, mert hol az arcába süt a nap, hol meg az egyenlítő környékén kapja tüdőre az esős évszakot.

Tüdőre vette a vébé hangulatát is a mester. A minapi meccs első félidejében fejtegette, hogy nyilván azért ilyen jó a torna, mert a futballt a szívében érző Brazíliában rendezik. A második félidőben már a "Higgyék el" bevezetéssel ismételte meg a véleményét.

Jó, hogy virulna az én fejem is, ha Brazíliában röpködhetnék egy foci-vébé alatt, oszt még akkreditációs kártyával a nyakamban a stadionokban is korzózgathatnék. Így viszont Mezei Dániellel szemben a rosszabbik végére kerültem, de legalább, nem annyira kedves nézőként, véleményezhetem az ő munkáját is.

"Aztán elrepülök Rióba"

Önmagában üdvözölném, hogy emberünk statisztikai adatokkal is próbálkozik, de ha otromba tévedést süt el történelmi tényként, akkor moccan a szemöldököm. Sikerült kibugarásznia a netről, hogy utoljára 1990-ben győzött afrikai csapat európai ellen világbajnokságon, amikor Kamerun verte Romániát. Persze, ez többszörösen sem igaz, de elég csak 2002-re visszaemlékezni, akkor Szenegál zúzta a címvédő franciákat a nyitómeccsen.

Még pislogós is lehet ez a Dani. Mással nem tudom magyarázni, hogy mellé nézte Pirlo lécen csattanó szabiját. Hasonló tárgyi tévedések és benézések előfordulnak Mezeinél, de arra is kíváncsi lennék, mit csinál, a jó perces kussolások közben az élő közvetítés alatt. Ahogy az is furdalja az oldalamat, mikor neki áll vélekedni, miért modorkodja a gondolat elé: meglátásom/megítélésem szerint.

A hangjáról senki nem tehet, de a Sport1 régi kommentátora, Horváth "blanco" Ferkó után a mi emberünké a második legunalmasabb orgánum a mezőnyben. Egy győztes vizilabda tornán ez sem zavar, de focivébén egy jó éjféli 0-0 alatt még ő is rásegít az álomra. P. Fülöp Gábor dettó, noha élvezhetőbb hangszínnel. PFG az egész meccset olyan hanglejtéssel közvetíti, mintha épp az esti mesét tolná a kedves gyerekeknek. P. Fülöp performanszait viszont már egy későbbi posztban értékelném.

Lájkold frappáns facebook-oldalunkat!


comments powered by Disqus

Követők

juergenw popp