Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
 

Napi himnuszológia Lőrincz Gabival

0 komment

Kedves nézőink, a foci vébé csúcsnapja lesz a szombati a maga négy meccsével. Mai bemondónőnk, Lőrincz Gabi, az Európa Kiadó és a Zizi Labor egykori énekese a pályára lépő C és D csoprtok válogatottjai közül az előbbiek himnuszairól mesél néhány tényt. Az utóbbi csapatokról szóló himnuszológia a második csoportkör alatt következik.

Napi himnuszologia Kertész Zsuzsával

0 komment

Kedves nézőink, a vébé második napján már hat csapat dörgöli a brazil pályákon. A dél afrikai döntő visszavágójának számító spanyol-hollandot is ma játszák, a Mexikó-Kamerun és a Chile-Ausztrália között. Hat csapatnak hat himnusza - mondja nekünk Kertész Zsuzsa. A B csoport négy csapatának nemzeti himnuszaira azonban csak a második csoportkör idején tér vissza a rutinos bemondó, vagy valamelyik kollégája. Ma mexikóiak és a kameruniak indulója kerül terítékre.

Napi himnuszologia Bay Évikével

0 komment

Kedves nézőink, a labdarúgó világbajnokság első körében mindennap ismertetőt kapnak az éppen pályára lépő csapatok himnuszairól. A világbajnokság nyitómérkőzését 2002-ig a világbajnoki címvédő játszotta valamelyik csoportellenfelével, 2006 óta pedig mindig az aktuális házigazda az első fellépő. Ezúttal Brazília és déli szomszédunk, Horvátország játssza a nyitómeccset Sao Pauloban. Nézzünk néhány tríviát a két ország himnuszáról.

Vébé-zenék: Vangelisre Waka-waka

0 komment

A Dolly Rollozás, a hideg háborúzás és a kilencvenesezés után eljutottunk a 2000-es évek hivatalos vébé dalaihoz, hogy egy lapon említhessük Vangelist és Shakirát.

Csicsónénak három lánya, mind a három fűszoknyába'

Vébé-zenék: Inkább a Waka-waka mint a kilencvenes évek

0 komment

Vébé-zenék sorozatunk nyitódarabjában a magyar válogatott mexikói kudarcát varrtuk simán a Dolly Roll nyakába, a következőben az 1962-es chilei vébétől, az 1982-es spanyolországi mundialig fölmerülő hivatalos dalokat citáltuk. Most pedig Shakira kilencvenes évekbeli elődjeivel hozakodnánk elő.

Ricky kaka

Követők

juergenw popp