Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
 

Barátságos három pont

0 komment

Most Lovrencsics Gergő esett bele a gyakori hibába és beszélt barátságos meccs után három pontról. Pintér kapitányra továbbra is ráfér a kommunikációs tréning, P. Fülöp Gábor kommentátor ígéretesen szövegelt a vébé előtt, aranylábú vitézeink pedig egy kamutizivel győzték le az albánokat.

P. Fülöp Gábor és Berki Krisztián

Az igazi Berki Krisztián

0 komment

Az mégsem járja, hogy egy izomagyú és simlis véglénynek több lájkolója van a facebook-on, mint a névrokonánának a kiváló sportolónak, a tornász olimpiai, világ- és európa-bajnoknak.

Akire büszkék lehetünk...

Vébé-zenék: Domingo is csak Shakira elődje

0 komment

Miután előkaptuk a Dolly Rollt 1986-ból, most a második mexikói vébéig, 1986-ig fölmerülő dalokról közöljük meglehetős esztétikai igényeségünkből fakadó benyomásainkat. A modern vébé-himnuszoknál kevésbé ismertek Magyarországon a régebbiek, de egy hallgatást mindenképpen megérnek. Az 1962-es chilei labdarúgó világbajnokságra, tehát a hetedikre írtak először hivatalos dalt. A hatvanas évektől ugyan indulók már tartoztak a vébékhez, de a címadással az 1990-es évekig nemigen szaroztak.

Tangó!

Vébé-zenék: tokszikus Mexikó

0 komment

A vébé-dalokról szóló sorozatunk ott kezdődik, ahol a magyar közreműködés befejeződik a golyóbis legnagyobb tornáján. (Bírózni nem ér). 1986-ban és Mexikóban. A Zárai-Vámosi páros magyarokat buzdító rettenete, a blikkfangos című Ria, ria Hungária sajnos, de inkább hála istennek, nem lelhető a világhálón, így a Dolly Roll mexikói vébére írt dalával zavarjuk a világbékét.

Mivel a Szovjetunió elleni irapuatói 0-6-os foci Mohács résztvevői, Il Dottore (akkor még nem volt Il Dottore) Mezeyvel az élükön azóta is maszatolják a sztorit, hajlunk arra, hogy a Dolly Rollt okoljuk a csúfos vereségért. A videót csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

A Bl-döntő indulói

0 komment

A Ha bemegy, gól blog persze nemcsak szegény kommentátorokat nyekteti feszt. Ezúttal zenével foglalkozunk. Nézzük, mit lehet tudni az esti Bl-döntő kapcsán fölmerülő indulókról, a minden Bajnokok Ligája meccs előtt fölhangzó szignálról, valamint a Real Madrid és az Atletico indulóiról.

A Bl-himnusz

Jelentkezzen, aki vágta, hogy a Bl-induló a brit koronázási himnusz átirata! Az eredeti művet nem kisebb arc komponálta, mint Georg Friedrich Händel 1727-ben, II. György megkoronázásának tiszteletére.

A művet bő két és fél, majd három évszázaddal később Tony Britten dolgozta át 1993-ban. A Bl-meccsek előtt fölcsendülő verzió Royal Philharmonic Orchestra és az Academy of St. Martin in the Fields kórusának felvétele.

Követők

juergenw popp